kitesurfles
logo
IKO kitesurfschool center en kitesurfles (opent een nieuw venster) Bel ons (opent de belfunctie van de telefoon Mail ons (opent het standaard e-mail programma)

Ga naar Home - Wat is kitesurfen Bij Kitesurfschool Kitesurfles

Wat is kitesurfen

Kitesurfen is een fantastische watersport waarbij je voort wordt getrokken door een vlieger terwijl je op een plank staat. De vlieger zit aan je middel vast door middel van een harnas, waardoor je vooruit wordt getrokken. Kitesurfen is al jaren de snelst groeiende sport ter wereld. In Nederland wordt geschat dat er al 10.000 actieve kitesurfers zijn en wereldwijd al ruim 200.000!


Kitesurfen is een watersport dat uit twee woorden bestaat kite (de vlieger) en surfen (op een kleine plank door de golven gaan). Kitesurfen wordt ook wel kiteboarden genoemd. Kitesurfen wordt gerekend onder extreme sporten. Door de grote vlieger is het ook mogelijk om hoge sprongen te maken en kan je snelheden bereiken tot en met wel 80 km per uur. Daarom is het belangrijk om altijd kitesurflessen van gecertificeerde instructeurs te nemen voordat je begint met kitesurfen om ongelukken te voorkomen.

Kitesurfen kan veilig beoefend worden, mits je je aan de regels houdt en je verstand er bij houdt. Hoewel het een sport blijft met risico’s, zijn de veiligheidssystemen door de jaren heen snel ontwikkeld en steeds efficiënter worden. Ook speelt het weer een grote rol voor kitesurfen, dus zorg dat je altijd op de hoogte bent van de laatste weersvoorspellingen, een goede maat kite bij je hebt, veilige locatie kiest en je gezonde verstand gebruikt.

          

 

 

 

Reserveren

Vul voor reserveringen direct het aanvraagformulier in, zodat wij alle gegevens bij elkaar hebben. Wij zullen je dan zo snel mogelijk inplannen en bevestigen. Indien je nog vragen hebt, vul dan het contactformulier in of bel 06 20 234 234.