kitesurfles
logo
IKO kitesurfschool center en kitesurfles (opent een nieuw venster) Bel ons (opent de belfunctie van de telefoon Mail ons (opent het standaard e-mail programma)

Ga naar Home - Informatie kitesurflessen Bij Kitesurfschool Kitesurfles

Informatie kitesurflessen

Kitesurfles.nl geeft met een team van IKO gecertificeerde, enthousiaste leraren sinds 2008 kitesurfles in Scheveningen / Den HAag. Wij geven zeven dagen per week (als het weer het toelaat) ochtend, middag en avond kiteles in het Nederlands en Engels. Vanwege de drukte raden we aan om de kiteles minstens één week van te voren te reserveren.
 

Wat is er bij de kitesurflessen inbegrepen?

Wij werken met de beste kitesurfmerken Cabrinha en Neill Pryde en wij verzorgen de benodigde kitesurf materialen voor de kitelessen, zoals: kites, board, helm, harnas en reddingsvest. Je ontvangt een wereldwijd erkend IKO kitesurfcertificaat na afronding van je kiteles of kitecursus, waarop je behaalde niveau staat vermeld.

Wat moet je zelf meenemen?

Voor de eerste kiteboardles, sportieve kleding afgestemd naar het weer

  • Zonnebril
  • Handdoek en zwemkleding

Globale kitesurf lesprogramma

Kitesurfles 1: Hier leer je alles over veiligheid, het opzetten en besturen van een trainerkite en een inflateble kite. Na flink oefenen op het strand ga je al in les één het water op.

Kitesurfles 2: Ga je met de kite het water in en leer je om te gaan met de golven en stroming. Je leert de kitesurfkite te herstarten uit het water en we beginnnen met oefeningen met het board.

Kitesurfles 3: Tijdens deze kiteles wordt veel tijd besteed aan de waterstart en de eerste meters te gaan varen op het board.

Kitesurfles 4: In de laatste kitesurfles wordt er verder gegaan op het board, meerdere meters te varen en upwind varen.

Na de kitesurflessen

Het is aan te raden om na de kitesurflessen altijd met zijn tweeën te oefenen, vanwege de veiligheid. Ook is het handiger omdat je elkaars kite kan helpen launchen en landen, je kan elkaar tips geven en het is natuurlijk veel gezelliger.