kitesurfles logo
IKO kitesurfschool center en kitesurfles
HOME >> Informatie kitesurflessen Bij Kitesurfschool Kitesurfles

Informatie kitesurflessen

Kitesurfles.nl geeft met een team van IKO gecertificeerde, enthousiaste leraren sinds 2008 kitesurfles op het Zuiderstrand van Den Haag. Hier is onze kitesurfschool te gast bij strandpaviljoen De Staat. Wij geven zeven dagen per week (als het weer het toelaat) ochtend, middag en avond kiteles in het Nederlands, Engels en Duits. Vanwege de drukte raden we aan om de kiteles minstens één week van te voren te reserveren.
 

Wat is er bij de kitesurflessen inbegrepen?

Wij werken met de beste kitesurfmerken Cabrinha en Neill Pryde en wij verzorgen de benodigde materialen voor de kitelessen, zoals: kites, board, helm, harnas en reddingsvest. Een wetsuit dien je vanwege de hygiene zelf aan te schaffen, het is voor ons niet mogelijk deze goed te reinigen waardoor het risico op overdracht van bacteriŽn en virussen te groot is. Je ontvangt een wereldwijd erkend IKO kitesurfcertificaat na afronding van je kiteles of kitecursus, waarop je behaalde niveau staat vermeld.

Wat moet je zelf meenemen?

Voor de eerste kiteboardles, sportieve kleding afgestemd naar het weer

  • Zonnebril
  • Handdoek en zwemkleding

Globale kitesurf lesprogramma

Kitesurfles 1: Hier leer je alles over veiligheid, het opzetten en besturen van een trainerkite en een inflateble kite. Na flink oefenen op het strand ga je al in les één het water op.

Kitesurfles 2: Ga je met de kite het water in en leer je om te gaan met de golven en stroming. Je leert de kitesurfkite te herstarten uit het water en we beginnnen met oefeningen met het board.

Kitesurfles 3: Tijdens deze kiteles wordt veel tijd besteed aan de waterstart en de eerste meters te gaan varen op het board.

Kitesurfles 4: In de laatste kitesurfles wordt er verder gegaan op het board, meerdere meters te varen en upwind varen.

Beginnersclub en cursistenborrel

Kitesurfles.nl heeft ook een facebook waar je met andere beginnende cursisten en ex-cursisten kan afspreken om te gaan kiten. Ideaal als je het beide nog lastig vindt. Het is sowieso aan te raden om altijd met zijn tweeën te oefenen, vanwege de veiligheid. Ook is het handiger omdat je elkaars kite kan helpen launchen en landen, je kan elkaar tips geven en het is natuurlijk veel gezelliger. Op de facebook zal ook informatie staan over kitesurfen, de kitesurfevenementen in Nederland en de cursistenborrels die wij organiseren.

 

Informatie kitesurflessen

Over kitesurfles.nl

Kitesurf lesprogramma

Reserveren inplannen

Geschikte kitesurfweer

Voorwaarden