kitesurfles logo
IKO kitesurfschool center en kitesurfles
HOME >> Kitesurfles cursussen >> Pre Clinic kitesurfen

Pre Clinic kitesurfen

Pre-clinic Kitesurfen 

Vraag jij je af of kitesurfen misschien wel wat voor jou is maar wil je het echt zeker weten? Wil je een activiteit doen met je vrienden of familie tijdens een leuk dagje uit? Bekijk dan eens wat wij aanbieden in onze pre-clinic kitesurfen. Tijdens deze clinic leer je de kneepjes van het kitesurfen en maak je kennis met de kracht van een kitesurfkite.

Deze pre-clinic kitersurfen is een 2 uur durende clinic en wordt gegeven in groepen van maximaal 6 personen. In deze pre-clinic kitesurfen leer je hoe je om moet gaan met verschillende vliegers en kom je erachter of de sport kitesurfen echt wat voor jou is. Alle benodigde materialen zijn aanwezig en er zal begeleiding zijn door een IKO gecertificeerde kitesurf instructeur. De pre-clinic kitesurfen is geschikt voor jong en oud. Eerdere ervaring met vliegeren of kitesurfen is niet nodig.

Programma van de pre-clinic kitesurfen:

In deze 2 uur durende clinic worden er verschillende oefeningen uitgevoerd. Door deze oefeningen krijg je een idee over hoe je met de wind om moet gaan, de veiligheid en hoe je controle houdt over je kite.

De volgende oefeningen komen aan bod:

 • De windrichting en de juiste omstandigheden bepalen
 • De gevaren op de kitesurflocatie herkennen
 • Een trainerkite opzetten
 • Besturen en vliegeren van een trainerkite
 • De kite veiligheidssystemen gebruiken
 • Basisvaardigheden om een kite te besturen
 • Kite landen en starten met begeleiding
 • De lijnen draaien en ontdraaien terwijl je de kite bestuurd.
 • Het windvester begrijpen
 • Opzetten van een kitesurfkite.
 • Leren vliegen met een kitesurfkite*
*het programma kan waar nodig worden aangepast aan de weersomstandigheden.

Lesprogramma Pre-clinic kitesurfen 

Een Pre-clinic kitesurfen laat je kennismaken met het kitesurfen. Zo kan je erachter komen of deze sport echt iets voor jou is en dus bij je past. Door het uitvoeren van verschillende oefeningen onder begeleiding van een professionele kitesurf instructeur, leer je omgaan met de kitesurf vlieger en alle onderdelen om veilig te kunnen kiten.

Tijdens de pre Clinic kitesurfen zijn we afhankelijk van het weer. Wanneer de omstandigheden dit vragen zullen we de datum veranderen of het programma wijzigen.

Veel gestelde vragen 


Wat is er inbegrepen bij de Pre-clinic kitesurfen 

Tijdens deze pre-clinic zal er gebruik gemaakt worden van het nieuwste materiaal. De materialen die nodig zijn, zijn een kite, een bar, een trapeze en een helm.

Wat moet je zelf meenemen?

 • Zonnebrandcreme
 • Zonnebril
 • Geld
 • Tijdens deze pre-clinic is al het materiaal (kite, bar, trapeze en helm) inbegrepen.

Op welke data en tijden kan ik de pre-clinic kitesurfen boeken?

De pre-clinic kitesurfen is te boeken op maandag t/m vrijdag (buiten de schoolvakanties, ook niet op feestdagen). In weekenden, schoolvakanties en/of op feestdagen geldt een toeslag van €10,-. De clinics vinden plaats in het ochtendblok, middagblok en avondblok. Ons schema verschilt per periode vanwege de zonsondergang. Een pre-clinic duurt 2 uur.

Locaties

Onze kitesurfles locatie is goed te bereiken met zowel openbaar vervoer als auto

We geven de kitesurflessen op het door de gemeente aangewezen kitesurflesgebied op het Zuiderstrand van Scheveningen. De tram en bus stoppen letterlijk voor de deur en het is eenvoudig parkeren in en nabij de omgeving. Met een klein stukje lopen is het parkeren zelfs gratis. Op onze hoofdlocatie beschikken we over een restaurant waar je een hapje en een drankje kunt nuttigen.

Mochten de weersomstandigheden niet goed zijn, kunnen we uitwijken naar één van onze uitwijklocaties.

Wil je niet alleen proeven van de sport maar weet je al zeker dat je zelfstandig wilt leren kitesurfen, boek dan een 3 daagse , 4 daagse, bij Kitesurfles.nl.

Leslocatie Lesaanbod bij Kitesurfles.nl

De pre-clinics kitesurfen worden gegeven op onze hoofdlocatie Scheveningen. De kitesurfschool is gevestigd in strandpaviljoen ‘De Staat’ (strandafslag 10), die onze cursisten verschillende faciliteiten aanbiedt, zoals: douches, toiletten, een omkleedruimte, opslagruimtes en het restaurant. Als de wind aflandig is kunnen wij met behulp van onze mobiele trailer uitwijken naar de Zandmotor, in de buurt van Kijkduin.

Prijzen:

89,- per persoon