kitesurfles logo
IKO kitesurfschool center en kitesurfles
HOME >> Kitesurfles cursussen >> Kitesurfmateriaal verhuur

Kitesurfmateriaal verhuur

Ben je klaar met je kitesurfvervolgcursus en wil je door met kitesurfen, huur dan nu je kitesurfset bij kitesurfles.nl. Het kopen van eigen kitesurfmateriaal is normaal een flinke investering, nu kun je dus genieten van de nieuwste 2018 kites, boards en gear voor een aantrekkelijk tarief. Het huren van kitesurfmateriaal kan iedere maandag t/m vrijdag.

 

Hoe werkt het huren van  kitesurfmateriaal?

Bij Kitesurfles.nl verhuren we volledige kitesurfsets per 3 uur aan kleine groepjes van 2 of 3 personen per set.  Het groepje ontvangt een kite en bar en board;  tevens krijgt ieder een trapeze, reddingsvest, helm en eventueel een wetsuitBij het huren kun je tevens gebruik maken van de omkleedfaciliteiten en de restaurantvoorzieningen bij Strandpaviljoen de staat.

 

Wanneer kan ik huren?

Iedereen die de vervolgcursus heeft afgerond kan bij ons kitesurfmateriaal huren. Het is belangrijk dat je als zelfstandig kitesurfer aan de slag kunt. Je bent in staat om alle start, landing, veiligheids en voorangsprocedures te handteren zodat je geen gevaar bent voor jezelf of anderen. Tevens beschik je over een aanvullende wa verzekering voor kitesurfen, afgesloten bij funsportpolis of nkv.

 

Hoe werkt het reserveren?

Wanneer je wilt huren kun je via de mail je beschikbaarheid doorgeven. We zullen je dan met 1 of 2 andere personen tegelijktijdig inplannen. Een dag van tevoren voor de huurdag krijg je van ons te horen of de huursessie door kan gaan, zo niet dan schuift de huurdag op naargelang je beschikbaarheid. Vanwege de veiligheid verhuren we enkel bij minimaal 2 personen.

Huren in groepsverband

We hebben ervoor gekozen om de verhuur in groepsverband te laten plaatsvinden. . Samen vorm je een actief team om elkaar te ondersteunen bij het oefenen en in moeilijke situaties. Waar één persoon bezig is met het kitesurfen kunnen de 1 of 2 andere medehuurders actief meehelpen. Bijvoorbeeld wanneer de kite in de branding ligt, door wegsturen van strandgasten, het landen en starten, het geven van tips etcetera.

Prijzen van kitesurf verhuur

De prijzen gelden bij verhuur aan 2 of 3 personen. Bij de verhuur is al het benodigde materiaal behalve neopreen (wetsuit, handschoenen en schoentjes) is standaard inbegrepen.

 

Losse Verhuur a 3 uur:

  • €49,-. p.p. (inclusief neopreen)
  • €39,-. p.p. (exclusief neopreen)

Vijf keer huren a 3 uur:

  • 5x Kitesurf verhuur Strippenkaart €225,-. p.p. (inclusief neopreen)
  • 5x Kitesurf verhuur Strippenkaart €179,-. p.p. (exclusief neopreen)

 

Veelgestelde Vragen:

Welke kites hebben jullie ter beschikking?

We hebben diverse types van beginner tot en met gevorderden uit 2018. Hierbij valt te denken aan de Cabrinha switchblade, radar en fx. We hebben kites in de maten varierend van 2 tot en met 17m2.

Welke boardmaten hebben jullie ter beschikking?

Van 137 tot en met 165, tevens hebbeen we divese type boards ter beschikking voor diverse stijlen.

Ik wil graag alleen huren, kan  dit ook?

Helaas is dit bij ons niet mogelijk. Bij 2 personen kun je elkaar helpen waarbij je je board kwijtraakt, bij het landen en starten, bij bijvoorbeeld het aandoen van het board. Als school willen we ons graag focussen op het verzorgen van goede kitesurflessen. Als we elke keer de lessen moeten stoppen om een huurder te helpen zou dit niet ten goede komen van de kwaliteit.

Is het altijd zeker dat de huur doorgaat?

Nee, helaas zijn we afhankelijk van de windsterkte, onweer, golven, windrichting en minimaal 1 andere medecursist.

Ik heb geen bericht gehad of de huur doorgaat, wat nu?

Neem contact met ons op!

Ik heb maar 2,5 uur gehuurd, krijg ik nu korting?

De huursessies gaan per 3 uur, ongeacht hoelang jullie nu daadwerkelijk bezig bent geweest.

De wind veranderd van sterkte, kan ik mijn kite of boardmaat aanpassen:

In principe is dit mogelijk, we zullen rekening houden met de beschikbaarheid van het materiaal bij het verhuren. In overleg met de aanwezige schoolmanager kun je wisselen van materiaal.

Tijdens het huren is er wat stuk gegaan, wat nu?

Tijdens het huren ben je zelf verantwoordelijk voor het materiaal. Van te voren moet de huurder zelf de materialen checken, na de verhuur laat de huurder de spullen checken door de schoolmanager. Bij schade kun je jouw verzekering inschakelen.

Ik beschik nog niet over het juiste niveau, mag ik toch huren?

Helaas niet, ten eerste vanwege de veiligheid, ten tweede vanwege het materiaal. Vandaar dat we graag willen dat men een minimaal niveau heeft. Wanneer je geen lessen meer wilt en toch wilt gaan kitesurfen kun je overwegen tweedehands materiaal aan te schaffen.

Ik heb nog 1 les over van mijn strippenkaart, krijg ik nu geld terug?

Helaas niet.

Ik kan niet in verband werk, persoonlijke omstandigheden of anders, wat nu?

Laat je afmelding minimaal 36 uur van tevoren weten. Wanneer de bevestiging door ons wordt verstuurd dat de huur doorgaat, zit je hier aan vast. Dit is omdat anders mogelijkerwijs niet uitkomen met de minimale groepsgrootte van 2.

Wat verwachten jullie van de omgang met materiaal?

We gaan er vanuit dat je zorgvuldig met de materialen omgaat tijdens het gebruik. Dit houdt in dat je de kite niet onnodig lang op het strand laat liggen, de kite droog opbergt, de kite met je groep direct uit de branding haalt wanneer deze er in ligt.