kitesurfles logo
IKO kitesurfschool center en kitesurfles
HOME >> Kitesurfles cursussen >> Kitesurflessen kinderen

Kitesurflessen kinderen

Na 3/4 kitesurflessen bij onze kitesurfschool zal je kind in staat zijn om zelfstandig te kitesurfen. De kinderkitesurf cursus vindt plaats in 3/ 4 lessen, waarbij alle onderdelen aan bod komen. Een kitesurfles duurt ongeveer 2,5 uur, de kindercursus kitesurfen duurt in tot en metaal dus 7,5 of 10 uur. Wij vinden betrokkenheid en veiligheid erg belangrijk tijdens deze kindercursus en daarom mag jij als ouder ook tijdens de eerste kitesurfles gratis meedoen aan het theoretische gedeelte op het strand. Het is uiteraard niet verplicht. Zo krijg je wel een indruk van het kitesurfen en kun je je kind later helpen op een kitesurfspot. Onze kitesurfinstructeurs hebben buiten hun IKO cursus tot en met kitesurfinstructeur ook een speciale cursus gedaan om kinderkitesurflessen te mogen geven, hierdoor zal de veiligheid tijdens de kitesurflessen gewaardborgd worden.   

Programma 3daagse IKO kinder kitesurfcursus

-Veiligheidsuitleg 
-Oefeningen: landen, starten, powerzone.
-Het opzetten van een 4-lijns kitesurfkite.
-Leren landen, starten en kiten met één hand.
-Leren bodydraggen.
-De kite zelfstandig herstarten in het water.
-Het board in het water aan de voeten en varen.
-Voor de snelle cursist: theorie over springen, voorrangsregels en upwind varen.

Klik hier voor het uitgebreidde lesprogramma voor alle welke oefeningen die worden gedaan in de 3daagse kinder kitesurfcursus.

 

Programma 4-daagse kinder kitesurfcursus

-Veiligheidsuitleg over de omgeving, materialen en wind.
-Oefeningen zoals: landen, starten, powerzone.
-Het optuigen van een 4-lijns kitesurfkite.
-Leren landen, starten en kiten met één hand.
-Leren bodydraggen in het water.
-De kite zelfstandig kunnen herstarten in het water.
-Het kiteboard in het water aan de voeten krijgen en gaan varen.
-In de vierde les behandelen we de theorie van het springen, hoogte lopen en de voorrangsregels.

Klik hier voor het uitgebreidde kitesurf lesprogramma voor alle oefeningen die worden gedaan in de 4-daagse kinder kitecursus.

 

De 3 en 4-daagse kitesurfcursus voor kinderen is inclusief

De kitesurfcursus is inclusief alle benodigdheden zoals wetsuit, trapeze, zwemvest, kite, board en helm. Theorieles voor de ouders tijdens de introductieles. Tevens wordt er gebruik gemaakt van walkie talkie's zodat er altijd contact is tussen de cursist en de leraar. Elke cursist krijgt aan het eind van de cursus een IKO-certificaat, waarop het behaalde niveau staat aangegeven. Ook ontvangt u het IKO-Kiteboarder's Handbook

 

Privé of privé voor twee kitesurfcursus voor kinderen

De 3/4 daagse kiteboardcursus wordt in twee verschillende varianten gegeven. Privé voor twee is leuk en leerzaam om samen met een vriendje/vriendinnetje/broer of zus te doen. Waar je kind tijdens de privé cursus het kitesurfen nog sneller zal oppakken. De groep zal nooit groter zijn dan 2 personen, veiligheid is hier dan ook het keyword.

Belangrijk!

Wilt u samen met uw kind kitesurfen? Dit is mogelijk! Wij passen de cursus zo aan dat het voor beide er leuk, leerzaam en natuurlijk veilig is. 

Reserveren van de 3 /4 daagse cursus kitesurfen

Vanaf twaalf jaar kan iedereen  bij ons de introductie kitesurfles reserveren. De lessen worden zeven dagen in de week gegeven bij een aanlandige wind van 3 tot en met 6 BFT. Voor meer informatie zie ook:Informatie over de kitesurflessen Vul voor reserveringen het reserveringsformulier in, wij zullen uw aanvraag zo snel mogelijk behandelen.

 

Prijzen van de 3/4 daagse kinder cursus kitesurfen

 

Normale prijs:

Actie prijs:*

Totale Korting:

 3-Daagse IKO cursus kitesurfen privé voor 2

300

250

50

 3-Daagse IKO cursus kitesurfen privé  

375

325

50

 4-Daagse IKO cursus kitesurfen privé voor 2

400

325

75

 4-Daagse IKO cursus kitesurfen privé  

475

400

75

 * Actieprijzen gelden bij boekingen tot en met .

 * Vult u bij reserveren bij overige opmerkingen kinderles in. 

Reserveren

Vul voor reserveringen direct het aanvraagformulier in, zodat wij alle gegevens bij elkaar hebben. Wij zullen je dan zo snel mogelijk inplannen en bevestigen. Indien je nog vragen hebt, vul dan het contactformulier in of bel 06 20 234 234.