kitesurfles logo
IKO kitesurfschool center en kitesurfles
HOME >> Kitesurfles cursussen >> Kitesurf Bootles

Kitesurf Bootles

Bootles
Na de introductieles bij onze kitesurfschool zal je in staat zijn om zelfstandig een kite aan te sluiten, ermee te sturen en de kite te kunnen starten en landen. Om de leercurve te versnellen is het mogelijk om een bootles te boeken.
 
 Een kitesurfles vanuit de boot kan een alternatief zijn voor een kitesurfles die in verband met aflandige wind niet kan plaatsvinden. Zo kan je de strandles omboeken tot en met een bootles. Doordat de boot verder het water opgaat, wordt er geen hinder ondervonden van de aflandige wind.
 
 Een bootles kan een ook als extra les geboekt worden, om meer te varen met aflandige en aanlandige wind.
 
 Een kitesurfles vanuit de boot is een uniek concept. Wij zijn de enige kitesurfschool in Nederland die dit concept aanbieden. Dit concept is gemaakt om sneller meters te maken tijdens het kitesurfen. Het maakt niet uit welk instapniveau je hebt, mits je level 1 hebt afgerond.
 
 De Bodydrag oefeningen tijdens de kitesurfles gaan ook veel sneller, omdat je niet meer het water hoeft uit te komen. Je hoeft niet meer op het strand met je kite terug te lopen naar je begin positie. Hierdoor kan je vrij vlot alle bodydrag oefeningen afronden en overgaan op waterstart.
 
 Tijdens de waterstart maak je nog meer meters dan met de les, doordat je niet telkens hoeft terug te lopen met de vlieger op het strand, maak je meer meters in het water. Het is groot 1 stuk downwind. Hierdoor leer je sneller kitesurfen in een kortere tijd, doordat je aan 1 stuk door de waterstart kan blijven oefenen.
 
 Door middel van walkie talkies wordt er tijdens de kitesurfles met je gecommuniceerd, zodat je altijd tips en trics kan krijgen tijdens de oefeningen. Ook zal er een leraar mee het water ingaan.
 
 Door onze samenwerking van onze kitesurfschool met strandpaviljoen de Staat kunnen al onze cursisten gebruik maken van diverse faciliteiten zoals douches, omkleedruimte en restaurant.
  
 
 
Programma kitesurf Bootles
-Veiligheidsuitleg 
- Het opzetten van een 4-lijns kitesurfkite.
- Leren bodydraggen.
- Het board in het water aan de voeten en varen.
- Upwind leren varen
- Voor de snelle cursist: theorie over springen, voorrangsregels en upwind varen.
  
De kite bootles is inclusief
De kitesurfbootles is inclusief alle benodigdheden zoals wetsuit, trapeze, zwemvest, kite, board, helm en walkie talkie. Tevens beschik je niet over 1 kitesurf instructeur, maar over 2 kitesurf instructeurs. Elke cursist krijgt aan het eind van de cursus een IKO-certificaat, waarop het behaalde niveau staat aangegeven. Ook ontvangt u het IKO-Kiteboarder's Handbook.
 
Reserveren van de bootles kitesurfen
Vanaf twaalf jaar kan iedereen bij ons de boot kitesurfles reserveren. De lessen worden zeven dagen in de week gegeven bij een aanlandige/aflandige wind van 3 tot en met 6 BFT, mits de golven lager zijn dan 1 meter. Vul voor reserveringen het reserveringsformulier in, wij zullen uw aanvraag zo snel mogelijk behandelen.
 
Prijzen van de bootles kitesurfen
 
Normale prijs:
 normale les omzetten in bootles
Op aanvraag
Losse Bootles
199,- p.p.
 

 

Reserveren

Vul voor reserveringen direct het aanvraagformulier in, zodat wij alle gegevens bij elkaar hebben. Vermeld bij opmerkingen dat het gaat om een bootles. Wij zullen je dan zo snel mogelijk inplannen en bevestigen. Indien je nog vragen hebt, vul dan het contactformulier in of bel 06 20 234 234.